Kuva havusta, jonka päällä on lunta.

Veej’jakaja ry palkitsi onnistuneita hankkeita

Veej’jakaja ry jakaa vuosittain syyskokouksen yhteydessä Vuoden Hanke -palkinnon sekä NuorisoLeader-stipendin. Vuoden Hanke -palkinnon sai Jäppilän Taidekätköt -kehittämishanke, jonka toteuttivat Jäppilän Kylät ry. NuorisoLeader-stipendin sai Koirapalvelu Boogi, joka on mäntyharjulaisen Alma Karhun 4H-yritys.

Taidekätköillä näkyvyyttä ja yhteisöllisyyttä

Taidekätköjen tavoitteena oli luoda uusi retkeilykohde ja samalla vahvistaa yhteisöllisyyttä ja luovuutta tuomalla yhteen erilaisia ihmisiä. Hankkeen aikana tuotettiin työpajoissa taidetta koko yhteisön voimin sekä lopulta organisoitiin ja markkinointiin syntyneistä taideteoksista yhtenäinen taidepolku.

Veej’jakaja ry palkitsi hankkeen innovatiivisuuden ja yhteisöllisyyden perusteella. Jäppilän taidekätköt ovat oiva esimerkki, kuinka alueen asukkaat voivat vaikuttaa lähiympäristön viihtyvyyteen ja luoda jotain ainutlaatuista, joka houkuttelee kauempaakin vierailemaan paikkakunnalla. Taideteoksien tekemisessä huomioitiin myös kestävä kehitys, kun taideteoksia syntyi kierrätetyistä materiaaleista.

Kuva palkitsemistilanteesta, jossa viisi henkilöä seisoo rivissä.
Jäppilän Kylät ry tuli noutamaan Vuoden Hanke -palkintoa Veej’jakaja ry:n syyskokoukseen, joka pidettiin 22.11.2022 Pöyhölän pappilassa Pieksämäellä.

– Nyt saamamme tunnustus tekee näkyväksi pienten kyläyhdistysten tekemän kehittämistyön. Kiinnostavaan ja iloa tuovaan hankkeeseen ei välttämättä tarvita kymmenien tuhansien eurojen budjettia, kunhan idea on hyvä ja tavoite selkeä, Jäppilän Kylät ry:n hallituksen jäsen Hanna Moilanen sanoo.

NuorisoLeader-stipendillä tunnustusta yritystoiminnalle

Alma Karhu on perustanut 4H-yrityksen Koirapalvelu Boogin, joka tarjoaa koulutus-, trimmaus- ja hoitopalveluita. Alma Karhu innostaa esimerkillään muita nuoria kokeilemaan yrittäjyyttä sekä kulkemaan kohti intohimoa. Alma Karhun yritys on saanut näkyvyyttä mediassa maakunnan ulkopuolellakin sekä Mikkelin Uusyrityskeskuksen kilpailussa, jossa etsittiin ja palkittiin nuoria yrittäjiä.

Vaaleahiuksinen nuori nainen, jolla on koira ruskea pieni koira sylissä.

Alma Karhu sai vuoden 2022 NuorisoLeader-stipendin. Kuva Tuula Metsälä.

– Mielestäni NuorisoLeader antoi todella hyvät mahdollisuudet lähteä kehittämään omaa yritystoimintaa. Itse hankin yritykselleni erilaisia trimmaus tarvikkeita kuten tuulettimia, harjoja sekä saksia. Minusta hakeminen oli helppoa sekä nopeaa, Alma Karhu sanoo.

NuorisoLeader-rahoituksella Veej’jakaja ry haluaa kannustaa alueen nuoria omiin projekteihinsa ja yrittäjyyteen. Vuonna 2022 NuorisoLeader-rahoitusta on myönnetty 22 nuorten hankkeeseen.

– Ilman NuorisoLeaderia aloitus olisi ollut hankalaa sillä pääomaa ei ollut vielä yrityksen alkuvaiheilla tarpeeksi, jotta toimintaa olisi voinut alkaa tekemään, Karhu kertoo.

Yhteistyössä:

Maaseutukuriiri tiedottaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmien rahoitusmahdollisuuksista ja tuloksista.

Maaseutukuriirin vanhojen sivujen arkisto

Design & kotisivut Haaja