Peukaloita pystyssä.

Hanke- ja yritystukien haku on alkanut

Maaseudun hanke- ja yritystukien haut EU-rahoituskaudelle 2023–2027 ovat auki Hyrrä-asiointipalvelussa. Nyt haettavissa ovat kaikki yritystukimuodot sekä hanketuista yhteisöjen investoinnit, koulutus- ja tiedonvälityshankkeet sekä suurin osa yhteistyöhankkeista.
 

– Olemme iloisia, että ensimmäiset haut saadaan nyt käyntiin. Etenkin yrityksiltä on tullut jo paljon kyselyitä, kertovat hankeneuvojat Essi Saarinen Veej’jakaja ry:stä ja Sini Yläsaari SavonLuotsi Leader ry:stä.

Myöhemmässä vaiheessa tulevat hakuun loput hanketukimuodoista, kuten laajakaistahankkeet ja pienhankkeet. Tukien päätöksenteko sekä maksaminen alkavat porrastetusti syksyn 2023 aikana.

Etelä-Savon ELY-keskus, Veej’jakaja ja SavonLuotsi Leader neuvovat hakijoita tukiin liittyen ja tekevät tukipäätökset. Neuvontaa on saatavissa läpi kesän. Tukien haku on jatkuva, mutta hakemukset ratkaistaan valintajaksoittain. Tiedot valintajaksoista löytyy ruokavirasto.fi-sivustolta ja Leader-ryhmien osalta jokaisen ryhmän sivulta. Tarkempaa tietoa tukien ehdoista ja valintakriteereistä on Ruokaviraston verkkosivuilla.

Piirroskuva lampusta ja kädestä.
Maaseudun yritys- ja hanketukia voi taas hakea Hyrrä-asiointipalvelusta.

Eteläsavolaisen maaseudun parhaaksi

Rahoituksella kehitetään monipuolisesti eteläsavolaista maaseutua. Tukimuotoja on useita, erilaisille toimijoille. Osa tukimuodoista on uusia, kuten maatalouden kokeilutuki ja osa-aikaisen yritystoiminnan käynnistystuki.

Tavoitteena on edistää kestävää ruoan tuotantoa, maaseudulla asumista ja yhteisöjen toimintaa. Ohjelmakaudella 2023–2027 Etelä-Savon maaseudun kehittämiseen on käytettävissä noin 35 miljoonaa euroa yritys- ja kehittämishankkeisiin. Maaseudun yritys- ja hanketuet rahoitetaan EU:n maaseuturahastosta ja kansallisista varoista. Niin Leader-ryhmillä kuin ELY-keskuksella on omat rahoituslinjaukset ja strategiset painopisteet, joihin voi tutustua kunkin organisaation omilla nettisivuilla.

Tukien hakeminen tapahtuu Hyrrä-järjestelmässä, joka on uudistunut uudelle rahoituskaudelle. Etenkin yhdistysten on hyvä muistaa hoitaa suomi.fi -valtuudet kuntoon ajoissa. Uudistunut Hyrrä ohjaa ja opastaa hakemuksen teossa aiempaa enemmän.

Lue lisää Ruokaviraston tiedotteesta:

https://www.ruokavirasto.fi/tuet/uutiset/maaseudun-yritys–ja-hanketukien-haku-on-alkanut-hyrra-asiointipalvelussa/ 

Lisätietoja tuenhakijalle:
www.ruokavirasto.fi/yritystuet 
www.ruokavirasto.fi/hanketuet 

Linkki Hyrrä-asiointipalveluun:

https://hyrra.ruokavirasto.fi/login.html

Yhteistyössä:

Maaseutukuriiri tiedottaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmien rahoitusmahdollisuuksista ja tuloksista.

Maaseutukuriirin vanhojen sivujen arkisto

Design & kotisivut Haaja