Ihmisiä istumassa pöytien ääressä.

Ansioituneita toimijoita palkittiin KyläAreenassa

Suomen Kylät ry palkitsi erittäin ansioituneita paikallistoimijoita KyläAreenan kyläkesteillä Salossa torstaina 31.8.2023. Palkintoja saatiin tilaisuudessa myös Etelä-Savoon kaksin kappalein.

Vuoden Leader-Kylähanke 2023 on Etelä-Savossa Jäppilässä Pieksämäellä sijaitseva Jäppilän taidekätköt -hanke. Hankkeessa toteutettiin uudeksi retkeily- ja matkailukohteeksi taidekätköjen kokonaisuus Jäppilän alueelle.

Jäppilän Kylien Hanna Moilanen, Sirpa Ylönen ja Netta Nyyssönen ottamassa Vuoden Leader -kylähanke palkintoa vastaan.

Projektin aikana yhteisöllisesti toteutetut taideteokset sijoitettiin geokätkötyyppisesti eri puolille Jäppilää. Hankkeen ovat ideoineet ja toteuttaneet kyläläiset itse. Hankkeessa kehitettiin oman kylän palveluita ja hanke on toteuttanut Leader-hankkeiden periaatteet asukaslähtöisestä paikallisesta kehittämisestä. Taideteoksissa hyödynnettiin laajasti kierrätettyä materiaalia kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti. Hankkeen kokonaiskustannukset olivat 7000 euroa, joista tuen osuus 5600 euroa. Loput olivat yksityistä rahoitusta ja talkootyötä.

Salon Lehmirannan lomakeskuksessa järjestetyssä KyläAreena-tapahtumassa kukitettiin myös Suomen Vuoden Kylä 2023 Kangasniemen kunnan pohjoisilla kylillä sijaitseva Koittilan seutu. Vuoden Kylä 2023 -tittelin saaja julkaistiin jo huhtikuussa.

Koittilan kylän edustajat ottamassa Vuoden Kylä 2023 -palkintoa vastaan.

Kuvat Suomen Kylät, Roosa Pirinen.

Lue koko juttu palkituista Suomen Kylien sivuilta https://suomenkylat.fi/ajankohtaista/uutiset/suomen-kylat-palkitsi-ansioituneita-paikallistoimijoita-kylaareenassa-salossa 

Yhteistyössä:

Maaseutukuriiri tiedottaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmien rahoitusmahdollisuuksista ja tuloksista.

Maaseutukuriirin vanhojen sivujen arkisto

Design & kotisivut Haaja