Maaseuturahoitus kiinnostaa Etelä-Savossa

Maaseuturahoituksen uuden ohjelmakauden haut avautuivat kesäkuun lopulla Hyrrä-asiointipalvelussa. Kaikkiin haettavissa oleviin tukimuotoihin on tullut hakemuksia niin Veej’jakaja ry:hyn, SavonLuotsi Leaderiin kuin Etelä-Savon ELY-keskukseenkin. Hyrrä-järjestelmässä on paljon valmistelussa olevia keskeneräisiä hankkeita, joka kertoo osaltaan myös siitä, että rahoituksen pariin on löydetty hyvin.

Leader-tukia on haettu ennätyksellinen määrä Etelä-Savossa

Etelä-Savon Leader-ryhmät ovat saaneet käsittelyyn lokakuun puoleen väliin mennessä huikeat yli 80 hakemusta, joista melkein 70 % on ollut yritystukia. Hakemuksia on jätetty melko tasaisesti SavonLuotsi Leaderiin ja Veej’jakajaan.

Eniten hakemuksia on tullut yritysten ja yhteisöjen investointihankkeisiin, mutta myös uusia yritysten käynnistämis- ja kehittämistukia on haettu reippaasti. Yhteydenottoja tuenhakijoiden puolelta on tullut runsaasti ja Leader-ryhmillä onkin ollut vilkas syksy.

Haettavien tukien valintajaksot vaihtelevat Leader-hallitusten kokousten mukaan, joten hakijan kannattaa olla yhteyksissä oman alueen Leader-ryhmiin tarkempien hakuaikojen selvittämiseksi.

Lue lisää: Maaseuturahoitus kiinnostaa Etelä-Savossa – Maaseutu.fi
Lähde: Maaseuturahoitus kiinnostaa Etelä-Savossa – Maaseutu.fi

Linkit

Yhteistyössä:

Maaseutukuriiri tiedottaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmien rahoitusmahdollisuuksista ja tuloksista.

Maaseutukuriirin vanhojen sivujen arkisto

Design & kotisivut Haaja