Okra ja Farmari järjestetään tulevaisuudessa vuorovuosin

Okrassa on myös eläinosasto. Kuvassa Angus-karjaa kasvattajan kanssa. Kuva arkistosta: Bosse Fagerström/Okran mediakuvapankki.

 

Okra on Pohjois-Euroopan suurimpia maatalousnäyttelyitä.

Näytteilleasettajia on yli kymmenestä maasta. Okra järjestetään 2019 vuodesta alkaen parittomina vuosina vuorotellen parillisina vuosina järjestettävän Farmari-maatalousnäyttelyn kanssa.

Tänä vuonna Okra Maatalousnäyttely pidetään heinäkuun alussa 4.-7.7.2018 Oripään lentokentällä Varsinais-Suomessa. Vuonna 2019 Okra järjestetään 3.-6.7.2019  samassa paikassa.  Oripäänkankaalla oleva lentokenttä sopii hyvin näyttelypaikaksi. Kiitoteiden lisäksi kulkukäytävät ovat asfaltoidut. Parkkipaikat ovat näyttelyalueen vieressä ja viidestä sisääntuloportista pääsee suoraan näyttelyalueelle. Näyttelyn ravintoloissa on noin 3 000 istumapaikkaa.

OKRA on tunnettu konenäyttelynä, josta löytyy myös eläinosasto.

Arkistokuva: Farmari Seinäjoki 2017.

Maatalouden ammattilaiset ja Farmari Mikkeliin vuonna 2020

Seuraava Farmari-maatalousnäyttely järjestetään Mikkelissä heinäkuun alussa vuonna 2020. Tapahtuman järjestämisestä vastaa ProAgria Etelä-Savo. Farmari rakentuu Mikkelissä täysin uudistuneelle näyttelyalueelle, joka sijaitsee Kalevankankaalla.

Alue on kompakti urheilupuistomainen kokonaisuus ja etäisyydet siinä ovat lyhyet. Uuden alueen keskipisteenä tulee olemaan parhaillaan rakenteilla oleva Saimaa Stadiumi. Laajat ja päällystetyt ulkoalueet antavat uudet mahdollisuudet näyttäville ulko-osastoille.

Farmari-maatalousnäyttely on aito ammattinäyttely, joka tarjoaa asiaa ja elämyksiä. Se on myös maatalousalan ammattilaisten ja kuluttajien kohtaamispaikka. Farmarista onkin sanottu, että se on maatalouden ja maaseudun suurkatselmus. Aiheiltaan Farmari koostuu kokonaisuuksista: ammatti, tieto, taito, maku, vapaa-aika ja tori.

Farmarin ehdottomia vetonauloja ovat koneosasto ja sen uutuudet, ammattilaisten koostama näyttävä kotieläinosasto ja vahvat tieto-osastot. Ruoka ja erityisesti suomalainen ruoka on aina tärkeällä sijalla Farmarissa.

 

Yhteistyössä:

Maaseutukuriiri tiedottaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmien rahoitusmahdollisuuksista ja tuloksista.

Maaseutukuriirin vanhojen sivujen arkisto

Design & kotisivut Haaja