Yrittävä maaseutu -lehti on ilmestynyt

Kuvakaappaus juuri ilmestyneestä Yrittävä maaseutu -lehden sisällysluettelosta.

 

Tänään ilmestyneessä Yrittävä maaseutu -lehdessä on artikkeleita Etelä-Savolaisista yrityksistä. Sivulla 20 Tertin Kartano Gourmet Oy:n operatiivinen johtaja Heli Pöyry esittelee maaseuturahaston tuella uudistetun kellarin herkkuja ja Tertin Kartanon yrittäjä Matti Pylkkänen kertoo, kuinka maaseutuyrittämisessä on vallalla sesonkiajattelu.

Sivulla 9 esitellään Läntisen Savon neljä yritystä, jotka ovat käyttäneet yhteistyön voimaa ja lähteneet mukaan ProAgrian rahoittamaan yritysryhmähankkeeseen. Mukana tiimissä ovat Puula-Särvin ja ravintola Kissakoski, Vavesaaren tila sekä Järvi-Suomen Herkku, jonka perinteisistä hiivattomista riihileivistä on kuva yllä olevassa sisällysluettelokuvakollaasissa.

Kuvan 12 mukaisesti samaisella sivulla on tarinaa Puumalan yrittäjien yhteistyöstä, jolla haetaan jatkoa matkailusesonkiin. Kuvassa Sahanlahti Resortin jääsauna.

Myös sivulla 6 esitellään paikallista ylpeyttämme, Teehuonetta,  Juvalta. Teehuoneen yrittäjä Anna Grotenfelt-Paunonen sanoo saavansa valtavasti voimaa maaseudusta. Hänen mielestään on tärkeää, että maaseutu tarjoaa laadukkaita palveluita.

Grotenfelt-Paunonen kertoo teetrendin jatkuvan ja saavan uusia muotoja, kuten teeleipominen ja -ruokailu. Myös teedrinkit tekevät tuloaan.

Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä kertoo sivun 4 kolumnissaan EU:n tuomasta vipuvoimasta, joka saadaan maaseudulla muutettua työpaikoiksi, paremmiksi palveluiksi ja puhtaammaksi ympäristöksi. Lepällä on itselläänkin maatila Pertunmaalla.

Yrittävä maaseutu -lehti ilmestyy nyt kolmannen kerran ja se on Etelä-Savon, Keski-Suomen, Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan ELY-keskuksien yhteistyössä julkaisema ja kustantama. Etelä-Savon osalta toimittajina ovat olleet viestintähanke Maaseutukuriirin tiedottaja Tiina Judén, sekä ELY-keskuksen tiedottaja Anu Raatikainen.

Yrittävä maaseutu -lehti jaetaan tukia hakeneisiin maatila- ja maaseutuyrityksiin. Etelä-Savon painos on 7100 kpl. Kuvaa klikkaamalla pääset lukemaan lehteä!

Yhteistyössä:

Maaseutukuriiri tiedottaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmien rahoitusmahdollisuuksista ja tuloksista.

Maaseutukuriirin vanhojen sivujen arkisto

Design & kotisivut Haaja