Mallaspossu lähti Helsinkiin

Juvalla kasvaa stressittömiä porsaita.

 

Mallaspossukisaan tuli 1826 vastausta.

Kaartilan mallaspossun juhlakinkun voittaja löytyi tänä vuonna Helsingistä. Onnellinen jouluherkun voittaja on kielenkääntäjä Petteri Aarnos Viikistä.

Maaseutukuriirin joulukalenterin kinkkukisaan osallistui yhteensä 1826 kinkusta ja joulukalenterista kiinnostunutta seuraajaa ympäri Suomea. Etelä-Savon kesäasukkaiden suuri määrä näkyi myös vastausten ja voittajien hajonnalla maakuntarajojen ulkopuolelle.  Juvalta tuleva Kaartilan Mallaspossu on tunnettu herkku myös huippuravintoloissa. Mikkelin kauppahallistakin joulun tuoresuolatut kinkut oli varattu viimeistä myöten jo marraskuun puolella.

 

Juvalainen isäntä Jouni Kaartinen ruokkii porsaita Saimaan panimon mäskillä ja kotimaisilla raaka-aineilla ilman soijaa.

 

– Tässä tulee itsellekin hyvä mieli, kun laittaa hyvän kiertämään, sanoo Maaseutukuriirin kinkkukisaan palkinnon luovuttanut isäntä Jouni Kaartinen, Kaartilan Mallaspossusta.

Mallaspossut syntyvät vapaaporsituksessa ja kasvavat karsinoissa, joissa niillä on kaksi kertaa enemmän tilaa normaalisikalaan verrattuna. Myös kasvatusaika on tavallista pidempi.

Erikoistuminen olikin Kaartisen mukaan sikalan säilymisen elinehto. Possuja ruokitaan nykyään Saimaan Juomatehtaan olutmäskillä ja kotimaisilla raaka-aineilla ilman soijaa.

-Tarjoamme possuillemme erilaisia virikkeitä kuten palloja, kalikoita, sanomalehtiä, kutteripurua ja pehkua, Kaartinen kertoo.

Lisäksi he hoitavat possujen kuljetukset itse välttääkseen porsaiden stressaantumisen.

 

Luukku auki!

Maaseutukuriirin joulukalenteriin piilotettu kinkkukisa on siis päättynyt ja arvonta suoritettu. Muutama jännittävä luukku kalenterista on kuitenkin vielä avaamatta. Tänään perjantaina selviää muun muassa se, miten Etelä-Savon Pieksämäeltä kotoisin olevat unimunat pärjäävät Perthin lentokentällä Australiassa.

Juuri ennen joulua joulukalenterin luukuista putkahtelee Käpälämäen lemmikkejä ja Maaseutukuriirin salaiset kansiot. Jouluaattona saattaa päästä kurkistamaan joulupukin kesäasuntoa, joka sijaitsee Mikkelin Kenkäverossa. Eli: Luukku auki!

 

Maaseutukuriirin palapelin voittivat seuraavat henkilöt:

Airi Holappa, Laitila

Kristiina Peni, Kuusankoski

Markku Järvi, Vesilahti

Veikko Jussila, Tampere

Mirja Marjoniemi, Harjavalta

Kaisa Väätämöinen, Vantaa

Tuija Liiman, Espoo

Joni Torkkila, Turku

Marja Hituri, Sastamala

Lea Selin, Pori

 

Maaseutukuriirin kestokassin voittivat seuraavat henkilöt:

Eila Koivukangas, Haukipudas

Jaakko Hyytiä, Forssa

Maritta Kinnunen, Saarijärvi

Hilkka Pekonen, Huuhanaho

Jenna Oksanen, Turku

Juha Mälkönen, Lahti

Marjatta Ala-Tainio, Lahti

Susan Leinonen, Helsinki

Helvi Olakivi, Tampere

Maija Heinikoski, Kemi

 

Pikkupalkinnot postitetaan voittajille. Kinkku toimitetaan perille Helsinkiin tänään matkahuollon kautta. Kiitos kaikille kilpailuun osallistuneille Maaseutukuriirin lukijoille ja seuraajille. Kiitos myös videoiden kuvauksissa mukana oleville tahoille yhteistyöstä.

 

Hyvää Joulua ja Menestyksekästä Uutta vuotta 2019 kaikille Maaseutukuriirin lukijoille!

Maaseutukuriiri lomailee 4.1.2019 saakka.

 

Yhteistyössä:

Maaseutukuriiri tiedottaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmien rahoitusmahdollisuuksista ja tuloksista.

Maaseutukuriirin vanhojen sivujen arkisto

Design & kotisivut Haaja