Maaseutua nuoren silmin

Leena Purhonen suunnittelee Rajupusu Leaderille uutta Nuoriso Leader -konseptia.

Teksti ja kuva: Tiina Judén

Yhteisöpedagogiopiskelija Leena Purhonen on aloittanut Rajupusu Leaderin nuorisovahvistuksena Juvalla.

Purhonen tekee työharjoitteluosuuttaan opintojensa osana Leader-yhdistyksessä kaksi kertaa viikossa toukokuun loppuun saakka. Uusi työharjoittelupaikka on Rajupusun toimistolla, joka sijaitsee kulttuuristoriallisessa Hildurissa.

-Mietin Nuoriso Leader -konseptia yhdessä paikallisten nuorten kanssa, jotta nuorten näkökulma saataisiin mahdollisimman hyvin esiin, Purhonen sanoo.

Purhonen suunnittelee kyselyä, joka kartoittaisi, mitä Rajupusu Leaderin alueen nuoret toivovat Leader-yhdistykseltä ja mikä innostaisi nuoria osallistumaan Nuoriso Leader -toimintaan. Tarkoituksena on siis pienentää kynnystä lähteä kehittämään maaseutua ja nuorten omia asuinalueita. Kysely tehdään lukion 1.-2.-luokkalaisille sekä 9.-luokkalaisten oppilaskunnalle.

-Opiskelut ja työskentely Nuoriso Leaderin parissa tukevat toisiaan, hän toteaa.

 

Yhteisöpedagogit ovat järjestö- ja nuorisotyön ammattilaisia ja asiantuntijoita, jotka työskentelevät kunnissa, järjestöissä, laitoksissa ja yrityksissä ohjaajina, kouluttajina, suunnittelijoina ja koordinaattoreina.

Yhteistyössä:

Maaseutukuriiri tiedottaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmien rahoitusmahdollisuuksista ja tuloksista.

Maaseutukuriirin vanhojen sivujen arkisto

Design & kotisivut Haaja