Luomukokkikisan semifinaaliin kaksi kokkia Etelä-Savosta -Markus Kaihola Sahanlahti Resortista ja Mikko Lahtinen Hotelli Punkaharjulta

Markus Kaihola Puumalan Sahanlahti Resortista on toinen Etelä-Savosta luomukokkikilpailun semifinaaliin valituista keittiömestareista. Kuva: Sahanlahti Resort.

 

Luomukokki-kilpailun semifinalistit on valittu. Kilpailu järjestetään Fastfood & Cafe & Ravintola –messuilla Helsingissä 6.-7.3.2019. Kilpailun tavoitteena on lisätä keittiöammattilaisten tietämystä kestävästä gastronomiasta ja luomusta.

Luomukokki-kilpailun semifinaaliin valittiin reseptikilpailun perusteella kuusi keittiömestaria. Kaksi semifinalistia on Etelä-Savosta. Toinen on Sahanlahti Resortin keittiömestari Markus Kaihola Puumalasta ja toinen Mikko Lahtinen Hotelli Punkaharjulta.

Semifinalistit ovat:

Simo Harrivaara, Ventuno, Helsinki
Markus Kaihola,
Sahanlahti Resort, Puumala
Mikko Lahtinen,
Hotelli Punkaharju, Punkaharju
Niko Pirtinsola,
ScandicTampere Station, Tampere
Alfred Tallberg,
Suomen suurlähetystö, Oslo
Turo Väärti,
Ravintola Muru, Helsinki

Kilpailijoiden tehtävänä oli suunnitella luomukasvisruoka-annos 10 hengelle. Valinnan tekivät kilpailun johtaja, lehtori Sampo Kantele liiketalousopisto Perhosta ja kilpailun päätuomari, keittiömestari Benjamin Frostell. Semifinaaleista finaaleihin pääsee kolme parasta kilpailijaa.

 

Hotelli Punkaharjun keittiömestari Mikko Lahtinen kilpailee myös luomukokkitittelistä.

 

Rento ja moderni kilpailu kestävyyskärjellä

Reseptikilpailun tuomarit painottivat semifinalistien valinnassa annoksen raaka-aineiden yhteensopivuutta ja makujen harmoniaa. Kaikkien semifinalistien annoksissa oli käytetty luomutuotteita monipuolisesti.

Kilpailussa arvioidaan luomuruoan valmistusprosessia, esillepanoa, makua sekä kestävän kehityksen mukaisia toimintatapoja. Varsinaisessa tuomaristossa istuvat päätuomari Benjamin Frostellin lisäksi Filip Langhoff, Ask ja Jord, Toni Kostian , Grön ja Way, Simona Milazzo, Sicapelle sekä lehdistön edustaja Aromin päätoimittaja Heli Koivuniemi.

-Kilpailijoilta toivotaan innovatiivisuutta, mutta myös gastronomisesti klassiset periaatteet on hyvä hallita, kiteyttää kilpailun johtaja Sampo Kantele.

-Luomukokin tulisi osata edistää luomuruoan näkyvyyttä sekä kestävää kehitystä. Arvioimme myös motivaatiota tähän, kertoo Sampo Kantele.

Vuoden Luomukokki -kilpailun järjestävät EkoCentria, Liiketalousopisto Perho ja Pro Luomu ry. Kilpailua pääyhteistyökumppanit ovat Easyfairs Finland, Metos Oy Ab ja Valio. Mukana tukemassa kilpailua myös Långvikin kylpylä- ja kokoushotelli, Roll Foods ja Tamminen.

 

Yhteistyössä:

Maaseutukuriiri tiedottaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmien rahoitusmahdollisuuksista ja tuloksista.

Maaseutukuriirin vanhojen sivujen arkisto

Design & kotisivut Haaja