Veej’jakaja ry:n Nuoriso Leader -stipendi Ville Laitiselle

Veej’jakaja ry myönsi pieksämäkeläiselle Ville Laitiselle, 15, vuoden 2019 Nuoriso Leader -stipendin. Yhdistys palkitsee vuosittain parhaan Nuoriso Leader -hankkeen stipendillä, jonka suuruus on 200 euroa.

Laitinen perusti viime lokakuussa 4H-yrityksen toiminimellä Urakointi Laitinen. Yrityksen liikeideaan kuuluvat taimikon varhaisperkaukset, puuntaimien istutus sekä traktori- ja koneurakointi. Alkuinvestointina nuori yrittäjä hankki raivaussahan. Traktorikortti hänellä on jo taskussaan.

– Olen pienestä pojasta asti ollut mukana traktorihommissa ja maataloustöissä. Työkalut pysyvät hyvin käsissä, hän toteaa.

Lisäoppia metsätöihin hän haki 4H-yhdistyksen järjestämältä raivaussahakurssilta, joka järjestettiin kesäkuussa 2019 Suonenjoella.

– Raivaussahakurssilla käytiin läpi raivaussahan käyttöä ja huoltoa sekä taimikonhoitoa. Tarkasteltiin, miltä kuviot näyttävät, mitä puita poistetaan ja miten työ tehdään jouhevasti turvallisuus huomioiden, kertoo järjestöpäällikkö Juha Venäläinen Kuopion 4H-yhdistyksestä.

Yritystoiminnan pohjaksi Laitisella on takanaan Pieksämäen 4H-yhdistyksen yrittäjäkurssi, jonka hän suoritti kolme vuotta sitten. Yrittäjäkurssilla nuoret saivat apua muun muassa yrityksen perustamiseen, kustannuslaskentaan ja markkinointiin. 4H-yrittäjyyden ajatuksena on, että nuori oppii yrittäjyyttä oman, pienimuotoisen yritystoiminnan kautta.

– Nuori saa omaa rahaa ja yrittäjänä työajat voi valita joustavasti. Kesätyöpaikkakin on valmiina. Lisäksi yritystoiminta kartuttaa opintopisteitä, sanoo Pieksämäen 4H-yhdistyksen toiminnanjohtaja Jaana Lauttaanaho.

Veej’jakaja ry myönsi vuoden 2019 Nuoriso Leader -stipendin Ville Laitiselle hänen aloittamansa yritystoiminnan johdosta.

Nuoriso Leader -tukea myönnetään pienyrittäjyyteen, tiede-, taide- ja liikuntaprojekteihin

Nuoriso Leader -tukea voi hakea Veej’jakaja ry:ltä. Tuen tavoitteena on käynnistää nuorten tai lasten uutta toimintaa sekä saada heidät mukaan alueen kehittämiseen ja projekteihin. Toteuttajana voi olla joko nuorten tai lasten kanssa toimiva yhdistys tai muu yhteisö, joukko yksityishenkilöitä tai nuori yrittäjä yksinään.

Toiminnan tulee kohdistua Hirvensalmen, Kangasniemen, Mikkelin, Mäntyharjun, Pieksämäen ja Puumalan alueelle, pois lukien Mikkelin kaupunkikeskusta. 

Rahaa voi saada toimintaan, jossa nuorten rooli on aktiivinen eli toimenpiteisiin, jotka ovat nuorten itsensä suunnittelemia ja toteuttamia. Toimenpide voi olla esimerkiksi koulutus, tiede- tai taideprojektin toteuttaminen, yhteisten harrastus- tai liikuntavälineiden hankinta.

Nuoriso Leader -rahoitusta haetaan sähköisellä hakemuslomakkeella osoitteessa: www.veejjakaja.fi/nuoriso. Hakuaika on jatkuva vuoden 2020 loppuun saakka.

Lisätietoja:
Veej’jakaja ry
Anssi Gynther
toiminnanjohtaja
p. 0440 155 222

Veej´jakaja ry
Kristiina Asikainen
talouspäällikkö
p. 0440 155 223

www.veejjakaja.fi

Yhteistyössä:

Maaseutukuriiri tiedottaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmien rahoitusmahdollisuuksista ja tuloksista.

Maaseutukuriirin vanhojen sivujen arkisto

Design & kotisivut Haaja