Kuinka voit, yrittäjä? -hanke

Lehdistötiedote 4.2.2020

Kuinka voit, yrittäjä? -hanke / Piällysmies ry 

Kaksi yksinyrittäjää löi hynttyyt yhteen ja kannustaa muitakin yrittäjiä tekemään samoin! Aina ei tarvitse yksinyrittäjänkään jaksaa yksin. Ympäriltä voi löytää verkostoja, hankkeita, yrittäjäkummeja, yritysneuvontaa tai toisia yrittäjiä, joiden kanssa yritysasioita voi pähkäillä.

Eija-Riitta Hämäläinen ja Lara Nurminen saivat hoitaakseen Piällysmies ry:n hallinnoiman Kuinka voit, yrittäjä -hankkeen ja puhkuvat intoa aiheeseen. Hämäläinen on valmentanut useita mikro- ja pienyrittäjiä viime vuosien aikana yksityisesti sekä hankkeiden kautta. Nurminen kohtaa päivittäin työhyvinvointiin liittyviä kysymyksiä työnohjausasiakkaidensa kanssa. Molempien intohimona on elinikäinen oppiminen, yrittäjänä jaksaminen ja kasvaminen.

Hämäläinen ja Nurminen tapasivat ensimmäisen kerran vuonna 2017 savonlinnalaisten hyvinvointia edistävässä hankkeessa. Hanketoimijat vannovat toiminnallisuuden ja osallistavuuden nimeen ylhäältä tiedon kaatamisen sijaan. He haluavat haastaa yrittäjiä pohtimaan omaa työhyvinvointiaan ja samalla elävät itse kuten opettavat.

Monella varmasti on paljon tietämystä siitä, mitkä asiat edesauttavat jaksamista, mutta kuinka tieto valjastetaan taidoksi? Tähän halutaan hankkeessa pureutua suurella sydämellä.

Kevään yrittäjille suunnattujen, jo varmistuneitten tapahtumien ajankohdat:

  • 13.2.2020 Ravintola Heinäkissa, Virastokuja 1, Heinävesi
  • 20.2.2020 Aseman Taidelaituri, Finlandiantie 58, Punkaharju
  • 9.3.2020 Lounaskahvila Sara, Kolmitähkäntie 3, Savonranta
  • 17.3.2020 Kahvila Alku, Olavinkatu 44, Savonlinna
  • 18.3.2020 Hotelli Varpu, Veneenniementie 64, Kerimäki
  • 25.3.2020, Maitolaituri Kahvila&Puoti, Enonkoskentie 11 T, Enonkoski

Iltapalatarjoilu klo 17 alkaen, yhteinen ohjelma klo 17.30-19.30.

Etukäteisilmoittautuminen tarjoiluja varten ja lisätiedot: lara@ohoh.fi

Hankkeen sivut löytyvät Facebookista tunnuksella @kuinkavoityrittäjä

Eija-Riitta Hämäläinen ja Lara Nurminen

Hankkeen julkinen kuvaus

Yrittäjän työhyvinvointi on yrityksen menestyksen perusta ja pitkällä tähtäimellä jatkuvuuden ehto. Tutkimusten mukaan yrittäjäkulttuuriin liittyy, että työ koetaan tärkeimmäksi ja muut asiat vasta toissijaisiksi. Sitoutuminen muihin kuin yritystoimintaan liittyviin tavoitteisiin, kuten omasta hyvinvoinnista huolehtimiseen on heikkoa.

Lokakuussa 2017 tehdyn Yrittäjägallupin mukaan yhä useampi suomalainen yrittäjä kärsii työuupumuksesta. Samaan aikaan harva hakee apua uupumiseen. Vaikka puolet vastaajista kokee työn joskus raskaaksi, vain yhdeksän prosenttia on hakenut apua jaksamisongelmiin. Yrittäjistä 12 prosenttia on vaarassa palaa loppuun.

Kuinka voit, yrittäjä? -hankkeen toimenpiteet kohdistuvat Etelä-Savon maaseutualueella toimivien mikro- ja pien yrittäjien työhyvinvoinnin kartoittamiseen sekä työkyvyn ylläpidon aktivointiin, asiasta tiedottamiseen ja verkostojen vahvistamiseen.

Hanke antaa yrittäjille mahdollisuuden testata oman työhyvinvoinnin tilaa ja sen haasteita. Testauksen tarkoituksena on havahduttaa yrittäjät pitämään omasta työhyvinvoinnistaan huolta.

Hanke antaa myös tietoa työhyvinvoinnin merkityksestä yrityksen menestymiseen ja jatkuvuuteen. Hankkeen määrällisenä tavoitteena on tavoittaa 100 yrittäjää. Yrittäjien syvempään työhyvinvoinnin kehittämiseen markkinoidaan vuosina 2020–2021 toteutettavaa yritysryhmähanketta.

Kuinka voit yrittäjä? -hankkeen hallinnoijana toimii Piällysmies ry. Yhteistyössä hankkeessa ovat Itä-Savon Uusyrityskeskus ry (Savonlinna ja Enonkoski), Wäläkky Keski-Savon Uusyrityskeskus ry (Heinävesi) sekä alueen Yrittäjä-yhdistykset.

Yhteistyössä:

Maaseutukuriiri tiedottaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmien rahoitusmahdollisuuksista ja tuloksista.

Maaseutukuriirin vanhojen sivujen arkisto

Design & kotisivut Haaja