Tanssin taikaa ja tasapainoa -hanke kartoittaa uusia yhteistyötahoja!

12.5.2020 / Tiedote

Etelä-Savon Liikunta ry (ESLi) suunnittelee Tanssin taikaa ja tasapainoa -hankkeen laajentamista koko Etelä-Savon alueelle.

Nykyinen hanke on opettanut ja ohjannut tanssia eri muodoissaan elokuusta 2019 kaiken ikäisille maaseudun asukkaille. Hankkeen piirissä on tähän saakka ollut ollut  Veej’jakajan alue: Mikkeli (poislukien kaupungin ydinkeskusta), Hirvensalmi, Kangasniemi, Mäntyharju, Pieksämäki ja Puumala.

Olemme saaneet jatkuvasti kyselyjä toiminta-alueen laajentamisesta Etelä-Savossa, joten päätimme käynnistää uuden hankkeen suunnittelun vastataksemme tähän kysyntään. Nyt kartoitamme uusia kiinnostuneita yhteistyötahoja myös muiden Etelä-Savon toimintaryhmien alueelta eli Piällysmiehen (Savonlinna, Heinävesi ja Enonkoski) sekä Rajupusun (Joroinen, Juva, Rantasalmi ja Sulkava) toiminta-alueilta.

Veej’jakaja ry, Piällysmies ry ja Rajupusu ry ovat maaseudunkehittämisyhdistyksiä ja Leader-toimintaryhmiä. Tanssin taikaa ja tasapainoa tarjoaa monipuolista tanssinopetusta ja -ohjausta maaseudulle. Tavoitamme eri-ikäiset kuntalaiset yhteisten tapahtumien ja kurssien kautta. Yhteistyössä on mukana paikallisia toimijoita, vahvistettuna tanssin ammattilaisilla ja pitkän linjan harrastajilla. Tanssi ja tanssiliikunta tuodaan monipuolisella kirjolla lähelle maaseudun asukkaita – tanssien kohti kokonaisvaltaista hyvinvointia!

Hanke liittyy Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmaan ja sen toteuttamiseen haetaan EU:n maaseuturahaston osarahoitusta.

Nyt on aika tehdä ennakkoilmoitus, jos kiinnostuit Tanssin taiasta ja tasapainosta Etelä-Savossa. Ota yhteyttä 18.6.2020 mennessä, jos tanssi tuntuu sopivalta ja toivotulta harrastukselta teidän omalle kylälle tai kaupunginosalle.  Hankehakemus johon lisäämme myös ennakkokiinnostuksen esittäneet tahot, on jo työn alla ja jos rahoitus järjestyy, niin toiminta käynnistyy ensi keväänä 2021. Yhteistyömuotoihin ja yksityiskohtiin yms. palataan, kun hankkeen toteutuminen varmistuu.

Kuulumisia ja lisätietoa tämän hetkisestä hankkeesta löydät ESLi:n nettisivuilta, jossa myös linkki blogiin sekä Maaseutukuriirin tapahtumakalenteriin:
https://www.esliikunta.fi/hanketoiminta/tanssin-taikaa-ja-tasapainoa/
Facebook-sivuja kannattaa käydä tykkäämässä ja sieltä poimit uusimmat kuulumiset nopeimmin: https://www.facebook.com/tanssintaikaajatasapainoa/

Jään innolla odottamaan yhteydenottojanne ja annan mielelläni lisätietoja.
Keväisin terveisin
Mari Kurtti , Etelä-Savon Liikunta ry projektipäällikkö ja tanssinopettaja (AMK), mari.kurtti@esliikunta.fi, puh. 0440 225 422
www.esliikunta.fi

Yhteistyössä:

Maaseutukuriiri tiedottaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmien rahoitusmahdollisuuksista ja tuloksista.

Maaseutukuriirin vanhojen sivujen arkisto

Design & kotisivut Haaja