Onnea Oravi

Vuoden kylä -kilpailussa myönnettiin kunniamaininta Oravin kylälle Savonlinnaan. Suomen kylät ry kertoo tiedotteessa, että valintaraati piti Oravin kylän panostuksia viestintään esimerkillisinä.

Tiedotteen mukaan näin houkutellaan uusia asukkaita ja pidetään nykyiset asukkaat perillä ajankohtaisista asioista. Oravissa on myös toteutettu hankkeita, joilla on parannettu asukkaiden viihtymistä kylässä.

— Tuntuu hyvältä, että kylällä tehty pitkäjänteinen kehitystyö saa tunnustusta. Kylän toiminta perustuu alueen asukkaiden, yhdistysten ja yritysten toimivaan yhteistyöhön, jota ylläpidetään suunnitelmallisella ja monipuolisella tiedottamisella, Oravin seudun kyläyhdistyksen puheenjohtaja Sakari Sallinen sanoo tiedotteessa.

Oravi
Oravi
Haponlahden kanava on kanava, joka kulkee Oravinkannaksen poikki. Kanava yhdistää toisiinsa Saimaan Joutenveden ja Haukiveden.

Kuvat: Oravissa oma laki Facebook -sivuilta.

Savonlinnassa sijaitsevaa Oravin kylää valintaraati piti esimerkillisenä siitä, että kylällä panostetaan viestintään ja näin houkutellaan uusia asukkaita ja pidetään nykyiset asukkaat perillä ajankohtaisista asioista. Oravissa on myös toteutettu esimerkillisen paljon hankkeita, joilla on parannettu asukkaiden viihtymistä kylässä.

Valtakunnalliseksi vuoden kyläksi on valittu Lantulan kylä Sastamalasta.

Valintaraadin vakuutti kylän tekemä pitkäjänteinen, laaja-alainen ja suunnitelmallinen kylätoiminta. Kylätoimintaan on esimerkillisesti saatu mukaan kyläläisiä kaikista ikäryhmistä vauvasta vaariin. Lantulan monipuolinen viestintä kertoo positiivista kuvaa kylätoiminnasta ja maaseudusta asuinpaikkana. Huomioitavaa on myös, että palkitulle kylälle on tehty viime vuosina useita opintoretkiä muualta Suomesta, joissa on kuultu kylätoiminnasta, yhteisöllisyydestä ja maaseudun kehittämisestä. 

Suomen Kylät ry palkitsee vuosittain aktiivisen ja innovatiivisen kylän Vuoden kylänä. Valitsemalla Vuoden kylä halutaan nostaa esiin kylien monipuolista toimintaa ja lisätä kylätoiminnan tunnettavuutta ja näkyvyyttä. Tavoitteena on löytää aktiivisia kyliä, tuloksellista kylätoimintaa ja saada hyviä esimerkkejä kylien toiminnasta ja yhteistyöstä. Vuoden Kylä on valittu vuodesta 1985.

Kunniamaininnat Vuoden kylä -kilpailussa myönnettiin Ylläsjärven kylälle Lappiin ja Oravin kylälle Etelä-Savoon.

Valintaraati piti Kittilän ja Kolarin kunnissa sijaitsevaa Ylläsjärven kylää erinomaisena esimerkkinä kylästä, joka on saanut houkuteltua uusia asukkaita esimerkiksi uuden kyläkoulun avulla. Ylläsjärven voimakas talkookulttuuri ja intohimoinen kehittämistyö ovat arvokkaita asioita kylätoiminnalle.

Savonlinnassa sijaitsevaa Oravin kylää valintaraati piti esimerkillisenä siitä, että kylällä panostetaan viestintään ja näin houkutellaan uusia asukkaita ja pidetään nykyiset asukkaat perillä ajankohtaisista asioista. Oravissa on myös toteutettu esimerkillisen paljon hankkeita, joilla on parannettu asukkaiden viihtymistä kylässä.

 

Yhteistyössä:

Maaseutukuriiri tiedottaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmien rahoitusmahdollisuuksista ja tuloksista.

Maaseutukuriirin vanhojen sivujen arkisto

Design & kotisivut Haaja