Nuorten siluetteja ilta-auringossa.

Tukea nuorten omiin projekteihin

Etelä-Savon Leader-ryhmät myöntävät vuosittain tukea myös nuorten omiin projekteihin. NuorisoLeader-rahoituksen tavoitteena on mahdollistaa nuorten omia projekteja, aktivoida nuoria oman alueen kehittämiseen sekä lisätä tietoisuutta Leader-toiminnasta ja vaikuttamismahdollisuuksista.

Vuonna 2022 Piällysmies ry, Rajupusu Leader ry ja Veej’jakaja ry myönsivät tukea yhteensä 50 nuorten projektiin.  NuorisoLeader-rahoitusta myönnettiin nuorille yrittäjille sekä harrastusvälineisiin kaveriporukoille. Rahoitusta on mahdollista saada myös tapahtuman järjestämiseen, sekä tiede- tai taideprojektiin.  

NuorisoLeader-toiminta sai lisää näkyvyyttä vuonna 2022 Etelä-Savon Leader-ryhmien yhteisen nuorisokoordinaattori Reeta Kososen myötä, joka kävi aktiivisesti kouluissa ja nuorisotaloilla kertomassa rahoituksesta. Myös Etelä-Savon 4H-ydistykset ovat tärkeä yhteistyökumppani NuorisoLeader-rahoituksen jalkauttamisessa.

Rahoitusta myönnettiin nuorille yrittäjille muun muassa työvaatteisiin ja työvälineisiin. Yritystoimintaa syntyi muun muassa koirankoulutukseen, kesäkahvilaan ja vaappujen valmistukseen. NuorisoLeader-rahoitus mahdollistaa yritystoiminnan alussa hankintoja, jotka olisivat vaikeita tehdä ennen alku pääomaa.

Harrastusvälineisiin tukea myönnettiin kaveriporukoille muun muassa autojen kunnostamiseen, metallintyöstämiseen ja SUP-lautoihin. NuorisoLeaderin tavoitteena on mahdollistaa nuorten harrastuksia maaseutualueilla.

Kuva NuorisoLeaderin logosta ja teksti yhteisille ideoille.
NuorisoLeader rahoittaa nuorten omia projekteja.

Lisätietoja NuorisoLeader-rahoituksesta on saatavilla Leader-ryhmien kotisivuilta:

Yhteistyössä:

Maaseutukuriiri tiedottaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmien rahoitusmahdollisuuksista ja tuloksista.

Maaseutukuriirin vanhojen sivujen arkisto

Design & kotisivut Haaja