Nuorten siluetteja ilta-auringossa.

Lähes 8 000 euroa tukea nuorten projekteihin

Vuonna 2023 Veej’jakaja ry myönsi tukea yhteensä 17 nuorten projektiin ja tuen määrä oli lähes 8 000 euroa.  NuorisoLeader-rahoitusta myönnettiin nuorille yrittäjille, tapahtumiin, yhteisiin tiloihin sekä harrastusvälineisiin kaveriporukoille. NuorisoLeader-tukea on mahdollista hakea nuorten itse tai yhdistyksen, kunhan haettavassa projektissa nuorten rooli on keskeinen.

Joukko nuoria ja esiintyjiä poseeraamassa kädet ylhäällä esiintymislavalla.
Mäntyharjun päihteettömät päättärit, tarjosivat nuorille mahdollisuuden kokoontua yhteen ja juhlia koulujen päättymistä. Kuva Iiro Heikkilä.

Rahoitusta myönnettiin nuorille yrittäjille muun muassa työvaatteisiin ja työvälineisiin. Yhdeksän nuorta yrittäjää sai rahoitusta liiketoimintaansa. Yritystoimintaa syntyi muun muassa SUP-lautojen vuokraukseen, kesäkahvilaan ja valokuvaukseen. NuorisoLeader-rahoitus mahdollistaa yritystoiminnan alussa hankintoja, jotka olisivat vaikeita tehdä ennen ilman isompaa pääomaa.

Harrastusvälineisiin tukea myönnettiin kolmelle kaveriporukalle muun muassa karaokelaitteiden hankintaan sekä voimisteluvälineisiin. Rahoituksen tavoitteena on mahdollistaa nuorten harrastuksia maaseutualueilla. Tukea myönnettiin myös yhteen nuorten tilaan, jonne hankittiin uusi pelikonsoli.

Nuorten suunnittelemiin tapahtumiin NuorisoLeader-tukea myönnettiin muun muassa äänentoistoon sekä nuorten päihteettömien päättäreiden aktiviteetteihin. Tapahtumia rahoitettiin yhteensä neljä kappaletta.

Rahoituksen tietoisuutta pyritään parantamaan kouluvierailuilla sekä osallistumalla erilaisiin tapahtumiin. Myös Etelä-Savon 4H-ydistykset ovat tärkeä yhteistyökumppani NuorisoLeader-rahoituksen jalkauttamisessa.

Veej’jakaja ry myöntää vuosittain tukea nuorten omiin projekteihin yhdistysten hanketukien ja yritystukien lisäksi. Rahoituksen tavoitteena on mahdollistaa nuorten omia projekteja, aktivoida nuoria oman alueen kehittämiseen sekä lisätä tietoisuutta Leader-toiminnasta ja vaikuttamismahdollisuuksista.

NuorisoLeader-tukea on mahdollista saada 100–500 euroa riippuen projektin koosta. Tutustu tarkemmin Veej’jakaja ry:n myöntämään tukeen yhdistyksen kotisivuilta.

https://www.veejjakaja.fi/nuoriso/leader-rahaa-nuorten-toimintaan/ 

Infograafi NuorisoLeader-tuesta vuonna 2023. Tekstissä avattu sisältö.
NuorsioLeader-tukea myönnettiin viiden kunnan alueella ja neljään eri toimenpiteeseen.

Yhteistyössä:

Maaseutukuriiri tiedottaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmien rahoitusmahdollisuuksista ja tuloksista.

Maaseutukuriirin vanhojen sivujen arkisto

Design & kotisivut Haaja