Fysioterveys Punkaharju satsaa neurologiseen kuntoutukseen

Punkaharjulainen fysioterapeutti Linda Haapiala, 36, hyödynsi Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta 2014 – 2020 saamiaan tukirahoja ammatilliseen erikoistumiskoulutukseen sekä Fysioterveys Punkaharju -nimisen yrityksensä markkinointiin.

– Hain Piällysmies ry:stä rahoitusta sekä koulutukseen että markkinointiin. Tuen avulla suoritin neurologisen kuntoutuksen erityiskoulutuksen.

Haapiala on valmistunut ammattikorkeakoulusta fysioterapeutiksi muutama vuosi sitten. Jatkokoulutusten avulla hän pyrkii erikoistumaan ja kehittämään ammattitaitoaan vaativien hoitojen tarjoajana.

– Haluan erityisesti keskittyä neurologiseen kuntoutukseen tarjoamalla harjoitteita, jotka edistävät lihas- ja liikkuvuuskuntoutusta.

Fysioterapeutin työvälineitä.

Fysioterapeutti luettelee syitä, joiden vuoksi potilaiden liikuntakyky voi olla vaurioitunut. Esimerkiksi auto-onnettomuus, aivoverenvuotohäiriö tai Parkinsonin tauti voivat viedä liikuntakyvyn ja kuntoutusta tarvitaan toimintakyvyn palauttamiseksi.

– Potilaita pitää motivoida tekemään harjoituksia, jotta lihakset heräävät. Palkitsevaa työssä on, kun näkee tulokset elämänlaadun paranemisesta jo muutaman käyntikerran jälkeen.

Aiemmin hän on hankkinut jatkokoulutusta monilla muilla terveydenhoidon erikoisaloilla kuten faskia- eli lihaskalvojen käsittelyssä sekä selkärangan manuaalisessa tutkimuksessa ja hoidossa.

– Toimistotyöntekijälläkin voi olla kireä faskia. Päänsärky voi paljastaa sen, vinkkaa yrittäjä.

Pohjakoulutukseltaan Haapiala on lähihoitaja. Hän on suorittanut myös liikunnan ammattitutkinnon ja Personal Trainer -tutkinnon.

Fysioterapeutti Linda Haapiala kertoo, että lamaantuneita lihaksia pitää herätellä erilaisten harjoitteiden avulla. Kuntoutukseen on tarjolla monenlaisia välineitä.

Markkinointitoimenpiteitä, jotta yritys löydetään

Osan saamastaan maaseutuohjelman tuesta Haapiala käytti markkinointiin.

– Markkinointirahoitusta olen käyttänyt muun muassa lehtimainoksiin sekä kyltteihin, jotka ovat tien varressa ohjaamassa asiakkaita paremmin perille.

Markkinointirahoitusta käytettiin myös yrityksen verkkosivujen rakentamiseen. Verkkosivujen avulla fysioterapeutin löytää digiympäristöstä.

– Toimipaikkani on Punkaharjulla. Tänne on vain kahdenkymmenen minuutin ajomatka Savonlinnasta. Asiakkaita tulee sekä läheltä että kauempaakin kuten Kerimäeltä ja Parikkalasta, yrittäjä kertoo.

Linda Haapiala sai maaseutuohjelmasta tukea yrityksen markkinoinnin edistämiseen. Verkkosivut ja mainoskyltit tuovat yritykselle näkyvyyttä.

Esteettömät toimitilat

Haapialan yritys Fysioterveys Punkaharju on perustettu vuonna 2018. Toimitilat sijaitsevat omakotitalon yhteydessä. Toinen pääty omakotitalosta käsittää liikehuoneiston omalla sisäänkäynnillään.

Aiemmin tiloissa toimi kotileipomo.

– Aina välillä ovelle ilmestyy ihmisiä kyselemään leivonnaisia, Haapiala hymyilee.

Yrittäjä teki tiloissa täydellisen remontin, jonka yhteydessä paistouuni sekä keittiökalusteet poistettiin ja kaikki sisäpinnat uusittiin. Huoneistossa on erillinen odotustila, jossa asiakkaat voivat rauhassa odottaa vuoroaan. Valoisassa ja viihtyisässä toimitilassa kelpaa ottaa asiakkaita vastaan.

– Työhuone on iso, joten sinne mahtuu suuri valikoima kuntoutusvälineitä ja -laitteita, hän toteaa pitkänomaisesta työhuoneestaan.

Tilat soveltuvat erinomaisesti pyörätuolilla liikkuville.

– Esteettömyys on huomioitu liikkumisessa. Inva-autolla pääsee oven viereen ja pyörätuolilla pääsee helposti liikkumaan hoitotiloissa. Asiakkaiden käytössä on myös tilava inva-vessa. Liikuntaesteiset potilaat ovat sydämenasiani.

Katso lisätietoja Fysioterveys Punkaharjun verkkosivuilta.

Fysioterveys Punkaharjun tilat soveltuvat erinomaisesti liikuntarajoitteisillekin. Inva-autolla pääsee oven viereen ja pyörätuolilla on helppo liikkua hoitotiloissa.

Teksti ja kuvat: Sofia Flygare

 

Yhteistyössä:

Maaseutukuriiri tiedottaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmien rahoitusmahdollisuuksista ja tuloksista.

Maaseutukuriirin vanhojen sivujen arkisto

Design & kotisivut Haaja