KartanoHostel AnnaCatharinasta virkeänä kansallispuistoretkelle

Marianna Kaarniranta perusti Savonlinnassa sijaitsevan majoitus- ja juhlapalveluja tarjoavan yrityksen yhdessä miehensä Markku Holopaisen kanssa vuonna 2018 kartanoon, jolla on pitkä historia. Kartanossa on hulppea päärakennus, jonka vanha puoli on rakennettu 1900-luvun alussa ja uudempikin 1950-luvulla.

Kartanosta tehdyt historian tutkimukset ulottuvat noin 1700-luvulle. Kaarniranta paljastaa, että tila on menneisyydessä kuulunut Abraham Falckille, yhdelle hänen esi-isistään sukupolvien kaukaisessa ketjussa. Kartano on toiminut myös välillä vanhainkotina. Nykyisin rakennukset omistaa Savonlinnan kaupunki.

KartanoHostel AnnaCatharina sai Leader-tukea EU:n maaseuturahastosta Piällysmies ry:n myöntämänä uuden yrityksen perustamistoimenpiteisiin ja investointeihin.

Hääkattaus KartanoHostel AnnaCatharinassa.

KartanoHostel AnnaCatharina tarjoaa juhla-, ruoka- ja majoituspalveluja sekä tiloja leiritoimintaan, kokouksiin ja koulutuksiin.

– Leader-tukea käytettiin kaiken tarpeellisen hankkimiseen astioista puutarhavälineisiin, kertoo Kaarniranta.

Majoittumaan mahtuu maksimissaan 54 vierasta. Huoneita on 22.

KartanoHostel AnnaCatharinan majoituspuitteet tarjoavat hyvän tukikohdan matkailijoille.
Retkipäivän kruunaa saunominen AnnaCatharinan viihtyisissä saunatiloissa.

– Sijaintimme on hyvä. Linnansaaren ja Koloveden kansallispuistot kiinnostavat sekä ulkomaalaisia että kotimaisia matkailijoita. Linnansaareen pääsee Oravista, meiltä on sinne matkaa vain 18 kilometriä. Koloveden kansallispuisto on myös lähellä, samoin Savonlinnan nähtävyydet, tapahtumat ja palvelut.

Kaarniranta kiittelee yhteistyötä alueen yrittäjien kanssa.

SaimaaHoliday Oravin järjestämät ohjelmapalvelut hyödyttävät AnnaCatharinaa. Kartanohostellin naapurina on Tiisanmäen luomulammastila, jonne hostellin vieraat ovat tervetulleita silittelemään lampaita. Norppasafarille menijöitä ja oopperavieraita on ollut majoittujien joukossa. Saimaan vesistöt uimapaikkoineen, melonta- ja veneretkimahdollisuuksineen ovat lähellä. Kyläyhdistyksen ylläpitämään Kalliorannan uimarantaan on vain kilometrin kipaisu.

– Omalla alueellamme on näkö- ja seikkailutorni, laavu, kota ja valaistu kuntorata. Luontopoluille pääsee helposti, mitä erityisesti koirien kanssa majoittuvat vieraat arvostavat.

Hostelliin saa tuoda lemmikkieläimiä. Muutamia huoneita pidetään kuitenkin koirattomina.

– Viime vuonna meillä kävi vieraana etsijäkoiria isäntineen.

– Piha-alueen valtava nurmikenttä soveltuu pihapeleihin. Pyörätuolillakin voi liikkua. Siellä on myös muun muassa jalkapallo- ja rantalentopallokentät. Meillä on käynyt paljon opiskelija- ja koululaisryhmiä, joille tilat soveltuvat hyvin.

AnnaCatharinan pihamaalla voi pelata vaikka pihapelejä, kertovat yrittäjät Markku Holopainen ja Marianna Kaarniranta.
Paikallisten lähituottajien raaka-aineita ja tuotteita hyödynnetään tarjoiluissa.

– Aamiainen kuuluu aina majoituksen hintaan. Juhlapuolella järjestämme juhlia joka lähtöön. Pääsääntöisesti asiakkaat tilaavat juhliin tarjoilut meiltä. Keittiön voi toki vuokrata omaankin käyttöön. Esimerkiksi leirikoulujen yhteydessä koulun henkilökunta on saattanut ottaa ruokahuollon omalle kontolleen. Yksityistilaisuuksien aikaan emme ota muita vieraita.

Kartanon isäntäväki tekee paljon itse, aamiaisesta aina puutarhanhoitoon saakka. Kesäsesonkiin on palkattu apukäsiä. Tänä kesänä yritys työllistää yhden kesätyöntekijän.

– Markku on talon kokki sekä monitaituri, jolta onnistuu niin puutarhanhoito kuin pienemmät remonttihommatkin, kiittelee emäntä.

Hostellitoiminnan lisäksi yritys tarjoaa myös ulkopuolisille pihanhoitopalveluja kuten pensaiden ja puiden leikkuuta, nurmikonajoa sekä pieniä piha-alueen rakennus- ja huoltotöitä.

Teksti: Sofia Flygare

Kuvat: KartanoHostelli AnnaCatharina

Lisätiedot: annacatharina.fi

Yhteistyössä:

Maaseutukuriiri tiedottaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmien rahoitusmahdollisuuksista ja tuloksista.

Maaseutukuriirin vanhojen sivujen arkisto

Design & kotisivut Haaja