Rokotustiedot mukana kännykässä: pieksämäkeläisyrityksen kehittämä sähköinen rokotuskortti on levinnyt maailmanlaajuisesti

Pieksämäkeläisen startup-yrityksen sähköinen rokotuskortti on tuonut yritykselle asiakkaita maailmanlaajuisesti. Veloituksettoman sovelluksen kännykkäänsä lataamalla asiakas saa käyttöönsä rokotuskortin, johon voi itse kirjata kaikki rokotuksensa, muistutukset vahvistusrokotuksista ja pistoksista tulleet oireet.

– Idea lähti kehitystiimimme keskusteluista. Todettiin, että harvalla on tallessa yläkoulussa saatu rokotekortti. Muutenkin omat rokotustiedot ovat hajallaan eri järjestelmissä, ne ovat monella muistin varassa, kertoo UPharma Caren toimitusjohtaja Johanna Jauhiainen.

Idea lähti kehitystiimimme keskusteluista. Todettiin, että harvalla on tallessa yläkoulussa saatu rokotekortti.

Yritys on liikkeellä oikeaan aikaan, sillä korona on tuonut rokotukset jokapäiväiseen keskusteluun. Myös tulevaisuudessa matkailun lisääntyessä, on mahdollista, että rokotetietoja tarvitaan ulkomailla liikkuessa.

– Kun on monta tietojärjestelmää, niin niiden hallinta ei ole helppoa. Siksi halusimme ajatella tavallista käyttäjää ja luoda järjestelmän, joka on hyvin yksinkertainen käyttää, onnistuu myös vähän kännykkää käyttäneiltä, kehaisee Jauhiainen.

SOVELLUKSEN rokotekortti on ollut nyt muutamia viikkoja saatavilla ja Jauhiaisen mukaan latauksia tulee kymmenistä sataan päivittäin. Aluksi asiakkaista valtaosa oli Suomesta, nyt myös muualta Euroopasta ja viime päivinä latauksia on tehty eri puolilta maailmaa.

– Tietoturva-asiat mietityttävät ihmisiä todella paljon ja siksi sovellusta on mahdollisuus käyttää myös nimettömänä. Vaadimme ainoastaan sähköpostin asiakaspalveluumme, jotta voimme tarvittaessa palauttaa sovelluksen salasanan.

UPharmaCaren tiimi:etualalla Jaana Huupponen ja Johanna Jauhiainen, takana Anu Markkanen, Juho Lehtola ja Mika Lemettinen (UPHARMACARE)

YRITYKSELLÄ on olemassa myös maksullinen sovellus, jossa on laajemmat palvelut. Sovelluksessa asiakkaalla on mahdollisuus hallita laajemmin omia lääke- ja terveydenhuollon tietojaan. Ideana on, että ajantasaiset tiedot omasta lääkityksestä ja terveydentilasta kulkevat asiakkaan mukana kännykässä. Niitä voi hyödyntää apteekissa, lääkärin vastaanotolla, matkoilla ja hätätilanteissa.

– Meillä on kehitystiimissä pitkään hoitotyötä tehneitä ja tiedämme arjesta, että asiakkaan vaihtaessa sairaalaa tai hoivakotia tiedot eivät siirry mukana. Nykyiset tietojärjestelmät ovat ikävä kyllä haavoittuvaisia. Siksi kehitimme oman sovelluksen, turvaamaan asiakkaan terveydenhoitoa, kertoo Jauhiainen.

UPHARMA CARE perustettiin tasan vuosi sitten. Viiden hengen ydintiimiin kuuluu toimitusjohtaja Jauhiaisen lisäksi liiketoimintajohtaja Mika Lemettinen, talousjohtaja Jaana Huupponen, asiakkuusjohtaja Anu Markkanen ja viestintäjohtaja Juho Lehtola.

– Liikevaihto ei ole juuri kertynyt, kun olemme vasta vuoden nostaneet yritystä pystyyn. Tavoittelemme toki yritysyhteistyötä mutta ensimmäisenä emme ole lähdössä integroimaan kanta.fi omaan sovellukseemme. Riippumattomuus terveydenhuollon järjestelmistä helpottaa asiakkaiden omien tietojen päivittämistä, Jauhiainen pohtii.

Tällä hetkellä yritys toimii Suomen markkinoilla mutta tulevaisuuden suunnitelmissa on globaalit markkinat. Myös sovellusten tuoteperhettä on tavoite laajentaa. Uutena kohteena ovat lemmikkien hoitotiedot.

– Käymme jatkuvasti keskusteluja isojenkin alan toimijoiden kanssa ja viemme yritystä eteenpäin. Keskitymme tuotekehitykseen ja mietimme palavereissa aina asiakkaiden arkea. Lisäksi joka palaverissa meillä on sparrauksen kyytipoikana vähän suklaata, naurahtaa Jauhiainen.

Lähde: https://www.pieksamaenlehti.fi/paikalliset/3922331

Yhteistyössä:

Maaseutukuriiri tiedottaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmien rahoitusmahdollisuuksista ja tuloksista.

Maaseutukuriirin vanhojen sivujen arkisto

Design & kotisivut Haaja